Cocorose London


Ako ste ljubiteljica zanimljivih i udobnih baletanki onda je ovaj post za vas :)
Cocorose London je Engleski brend koji posjeduje jako udobnu i kvalitetnu obuću. Možete pronaći velik izbor obuće koji je podjeljen na Ballerinas, Loafers, Slip-Ons, Trainers, Sandals, Boots, Travel, The Royal Ballet, Liberty Art Fabric, zatim torbe, te nešto nakita. Obuća se pravi u tvornici u Engleskoj što je veliki plus i kvalitet je stvarno odličan. Ovo nisu moje prve Cocorose baletanke, imam ih nekoliko i obožavam ih. Jako su ugobne, mekane, izvrsno urađene i prelijepo izgledaju uz svaku odjevnu kombinaciju.Ukoliko me pratite na Instagramu mogle ste primjetiti da često uz outfit stavim baletanke, ne volim štikle i zato su dobre baletanke uvijek moj prvi izbor.

Odmah ću reći da nisu baš jeftine, ali nisu ni pretjerano skupe s obzirom na kvalitet i udobnost. Često na sajtu imaju i sniženja, pa ih možete uloviti baš jeftino, posebno ovako pred kraj ljeta ili kad izlazi nova kolekcija :) 
Ukoliko ste iz Bosne i Hercegovine, ove baletanke možete pronaći u Sarajevu na adresi:
Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurćiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH

Znam da su dostupne i u Beogradu, ali nisam sigurna za adresu. Mogu se poručiti i online na http://www.cocoroselondon.com/ Veličine su tačne, kao i kod nas, tako da se ne trebate plašiti ni online naručivanja. Ja nosim 39 i ove su 39 i odlične su. 



Baletankice su divno upakovane, jedna od najljepših kutija za cipele koju ja imam. Već sam spomenula koliko su udobne i mekane, nisu me ni jedne ni jednom nažuljale. Imaju jastučiće pozada tako da su jako mekane i ne mogu nažuljati kožu. Gazište je jako mekano, udobno i nije naporno hodati u njima, ne zabole stopala :)


Pored udobnosti, ove baletanke su posebne po još nečemu.
Cocorose London pravi specifičnu obuću zato što se svaki par može presaviti i spakovati u malu torbicu koja se dobije u kutiji. Ukoliko presavijete baletanke neće im se ništa desiti, nikakvo oštećenje, napravljene su tako i to je odlično ukoliko nosite štikle na neki svečani događaj ili izlazak naveće pa vas zabole noge, onda Cocorose baletankice spakujete u torbicu i uvijek su vam pri ruci da ih obujete umjesto štikli, a pri tome zauzimaju minimalno prostora u torbi.
Sve u svemu, Cocorose obuću mogu preporučiti bez razmišljanja i isplati se dati nešto malo više novca i imati bar jedne udobne i kvalitetne baletanke ili neki drugi par obuće koji će vam trajati dugo.



Moje mokasinke nose ime Clapham Rose Gold i namučile su me kad sam ih slikala. Pokušavala sam ih slikati više puta, ali ni jednom nisam uspjela uhvatiti pravu ljepotu ovih mokasinki, zato sam pored fotografija ubacila i video na dnu posta gdje možete vidjeti kako one izgledaju u hladu, a kako na suncu. Meni su predivne i jako sam zadovoljna, često ih nosim i jedne su od omiljenih i najljepših u mojoj kolekciji obuće :)

Mogle ste ih vidjeti i na mom Instagram profilu @glitter.snowflake i sigurno ćete ih viđati još puno puta jer se uklope uz skoro svaki outfit :) 
U nastavku posta možete vidjeti te iste slike sa instagrama, odnosno kako sam ja kombinovala ove mokasinke.




Hvala na čitanju, uživajte u sunčanom danu <3 

2 komentara